pdf

Nieuws  | Agfa Graphics, Mortsel, BELGIUM  | 01 maart 2018

Siegwerk en Agfa Graphics gaan strategische alliantie aan voor UV digitale verpakkingsinkten

Siegwerk Druckfarben AG & Co.KGaA, één van de toonaangevende internationale leveranciers van drukinkten voor verpakkingstoepassingen en etiketten, en Agfa Graphics, een toonaangevende leverancier in de markten van drukvoorbereiding voor offset en de inkjetdruk, zijn een belangrijke strategische alliantie aangegaan voor digitale verpakkingsinkten.

Het contract tussen de twee bedrijven omvat een overdracht van activiteiten van Agfa Graphics aan Siegwerk van een geselecteerde OEM-klantenlijst, toegang tot knowhow, intellectueel eigendom en diensten op het gebied van UV-uithardende digitale inkjetinkten voor de single pass verpakkings- en labelindustrie.

Tom Cloots, Director Industrial Inkjet Agfa NV, zegt: "Deze strategische alliantie is perfect voor ons beiden. Drukkers van verpakkingen en labels worden steeds meer aangetrokken door de prestaties en de kwaliteit van de Agfa-inkten die worden gebruikt in een breed scala van druksystemen. Met deze deal laten we Siegwerk uitgebreid gebruik maken van ons sterke netwerk met OEM-drukkop- en apparatuurfabrikanten en van onze knowhow en ons intellectueel eigendom op het gebied van UV-uithardende digitale inkten voor verpakkingen. Tegelijkertijd blijft Agfa zich concentreren op de andere domeinen van het groeiende industriële druksegment waar Agfa een sterker markttoegangspotentieel heeft. "

“Met deze deal verenigen we het beste van twee werelden. Terwijl we zullen blijven vertrouwen op de bestaande sterke samenwerking van Agfa met OEM's en printkopfabrikanten, zullen we onze verpakkingsmarkttoegang en toepassingskennis aan deze nieuwe partners kunnen aanbieden," aldus Matthieu Carni, Director Business Unit Inkjet bij Siegwerk.

Beide bedrijven zullen nauw samenwerken om te zorgen voor een overdracht van de activiteiten zonder dat de klanten van beide bedrijven hiervan hinder ondervinden. Om een soepele overgang voor de klanten te ondersteunen zal Agfa nog enkele maanden in naam van Siegwerk blijven produceren. Na de overgangsperiode zal Siegwerk de nieuwe inkten en vernissen produceren volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsstandaarden in haar eigen inkjetproductiecentrum in Annemasse, Frankrijk. Met haar wereldwijde commerciële netwerk zal Siegwerk dan in staat zijn om klanten wereldwijd een nieuwe UV-inkjetportfolio aan te bieden.

Beide partijen zijn overeengekomen geen financiële gegevens bekend te maken.

Over Agfa

De Agfa-Gevaert Groep ontwikkelt, produceert en verdeelt een uitgebreid portfolio van analoge en digitale beeldvormingsystemen en IT-oplossingen, voornamelijk voor de grafische industrie, de sector van de gezondheidszorg en ook voor specifieke industriële toepassingen. De hoofdzetel en de moedermaatschappij van Agfa bevinden zich in Mortsel, België.

Agfa-Gevaert realiseerde in 2016 een omzet van 2.537 miljoen euro.

Meer informatie over Agfa vindt u op www.agfa.com.

Contact: Viviane Dictus - Director Corporate Communications - +32 0 3 444 7124 - viviane.dictus@agfa.com

Over Siegwerk

Siegwerk, een familiebedrijf van de zesde generatie, behoort tot de toonaangevende wereldwijde producenten van drukinkt voor verpakkingen, etiketten en catalogi. Met meer dan 180 jaar ervaring beschikt het bedrijf over een grondige productkennis en expertise voor vele drukmethoden. Dankzij een wereldwijd productie- en servicenetwerk profiteren klanten van een wereldwijd consistent en hoog kwaliteitsniveau van Siegwerk-producten, -oplossingen en -diensten. Met zijn filosofie "Inkt, Heart & Soul" streeft het bedrijf naar langdurige relaties met zijn zakenpartners. Siegwerk heeft haar hoofdkantoor in Siegburg bij Keulen (Duitsland) en heeft circa 5.000 medewerkers in dienst in meer dan 30 landen wereldwijd. Meer informatie vindt u op www.siegwerk.com.

Media Contacts: Dr. Bettina Horenburg - Director Corporate Communications - +49 2241 304-732 - bettina.horenburg@siegwerk.com

Contacteer ons

Een vraag voor ons? Vul onderstaand formulier in en we helpen u zo snel mogelijk.

 
*
*
*
 
*
*
*