pdf

Persbericht  | Agfa Graphics, Mortsel, BELGIUM  | 14 mei 2018

Agfa Graphics lanceert EXTREME-campagne op Fespa 2018 met hybride vlaggenschip Jeti Tauro H3300 LED

Op Fespa 2018 waagt Agfa Graphics zich aan een meeslepend concept met virtuele realiteit en interactieve zintuiglijke ervaringen om zijn nieuwste generatie inkjetprintoplossingen te presenteren. In de stand van Agfa Graphics zullen een reeks indrukwekkende druksamples de show stelen. Ze illustreren perfect wat drukkers zoal kunnen bereiken met de technologie van Agfa Graphics: Extreme productiviteit. Extreme kwaliteit. Tegelijkertijd lanceert Agfa Graphics zijn nieuwste, robuuste hybride inkjetprinter met UV LED, de Jeti Tauro H3300 LED. Het laatste staaltje engineering van Agfa zet de nieuwe, extreem hoge standaard voor wat betreft productiviteit en kwaliteit in de druksector.

Unieke toepassingen in de spotlight

Elk jaar op Fespa trekt Agfa Graphics de aandacht met zijn stand, maar dit jaar gaat de grafische leverancier nog een stap verder.

“Om het potentieel van onze drukoplossingen te demonstreren, hebben we de machines zelf niet nodig”, verklaart Kristof Van Cleemput, Global Communications Manager bij Agfa Graphics. “Wij zijn ervan overtuigd dat onze machines alle wensen van elke klant kunnen invullen. Daarom tonen we een hele reeks reële druktoepassingen van topkwaliteit, die het unieke potentieel van onze producten demonstreren. Drukkers die echt indruk willen maken op hun klanten, kunnen hier de nieuwste mogelijkheden ontdekken én inspiratie opdoen. Onze nieuwste machines, zoals de gloednieuwe Jet Tauro H3300 LED, kunnen in een virtuele werkomgeving met aanraakschermen en VR-brillen ervaren worden, zodat de bezoekers een goed beeld krijgen van de mogelijkheden.”

Nieuw vlaggenschip: Jeti Tauro H3300 LED

Na het succes van de Jeti Tauro H2500 LED lanceert Agfa Graphics de (nog) grotere, stevigere en snellere Jeti Tauro H3300 LED, een machine met mooie gedetailleerde resultaten en snelle UV LED-curing. De Jeti Tauro H3300 LED is het icoon van de EXTREME-campagne: voortaan hoeft niemand nog te kiezen tussen kwaliteit en productiviteit. Bovendien levert hij bekroonde beeldkwaliteit met heel weinig inkt.

“Klanten die voor de automatische versie kiezen, kunnen volledig geautomatiseerd in- en uitladen met tot wel vier borden. Zo gaat er minder tijd verloren en wordt de productie efficiënter”, zegt Reinhilde Alaert, Marketing Product Manager van Sign & Display bij Agfa Graphics. “De extreme snelheid valt nog meer op in de roll-to-roll-versie, die zware masterrollen aankan in enkele of dubbele rolmodus voor een breed scala aan soepele dragers. Met de Jeti Tauro H3300 LED kunnen we maximale kwaliteit en productiviteit leveren, dankzij een gloednieuwe vacuümtafel en de opstelling met vacuümband waar Agfa een patent op heeft. De drager blijft perfect vlak onder de printkop, waardoor elk inktdruppel exact op de juiste plaats terechtkomt en de dragers nauwkeurig worden doorgevoerd.”

Afbeeldingen die gedrukt zijn met de Jeti Tauro blijven altijd even levendig, zelfs in de zwaarste weersomstandigheden. Omdat de inkten van Agfa veel pigment bevatten en de algoritmes van Asanti inkt besparen, is het inktverbruik per vierkante meter het laagste op de markt. Het resultaat is een perfect evenwicht tussen kwaliteit, productiviteit en eigendomskosten.

“Een van de voordelen van leds is hun duurzaamheid. Ze leveren ongeveer 10.000 uur lang consistente lichtkwaliteit”, zegt Reinhilde Alaert. “De met UV uithardende inkten die Agfa ontwikkelt en produceert, zijn bovendien perfect afgestemd op het spectrum van Tauro's ledlampen. Dat garandeert onmiddellijke uitharding en een droge uitvoer, uitmuntende hechting op een groot aantal dragers, goede krasbestendigheid, perfecte kleurstabiliteit, enz. Dat de Jeti Tauro H3300 LED volledig op deze technologie steunt, is echt uniek. Het is één van de vele troeven van de machine. Dit hybride werkpaard kan ook nog eens visueel verbluffende beelden printen op dragers van 3,3 meter breed met een snelheid tot 453 m2/u. Hij kan 24/7 doorgaan en is converteerbaar om verschillende niveaus van automatisering mogelijk te maken. Hij is gewoonweg uniek.”

Extreme productiviteit. Extreme kwaliteit.

De drukoplossingen van Agfa zijn bijzonder omdat ze speciaal samengestelde UV LED-inkten gebruiken, die geschikt zijn voor een breed scala aan harde en soepele dragers. In combinatie met de Asanti-software voor workflow en kleurbeheer van het bedrijf, produceren deze inkten bekroond drukwerk met het breedste kleurengamma en superieure hechting en duurzaamheid.

De gepatenteerde Thin Ink Layer-technologie van Agfa Graphics garandeert ook nog eens het laagste inktverbruik per vierkante meter op de markt, dankzij de hoge pigmentlading van de inkten en het unieke kleurbeheer van Asanti.

Deze ongeëvenaarde kwaliteit en schitterende productiviteit zijn mogelijk dankzij de combinatie van hogesnelheidsdruktechnieken en automatiseringsopties. Dat alles staat centraal in de EXTREME-campagne van Agfa Graphics onder de slogan: “Extreme productiviteit. Extreme kwaliteit.” Al deze voordelen zijn verenigd in Agfa's laatste pronkstuk, de Jeti Tauro H3300 LED.

Fespa Global Print Expo is de grootste Europese handelsbeurs in de sector van breedformaatdrukwerk. De beurs vindt dit jaar plaats in Berlijn van 15 tot 18 mei. Agfa Graphics is te vinden in hal 1.1, stand A57.


Download

Jeti Tauro H3300 LED

Jeti Tauro H3300 LED

The hybrid Jeti Tauro H3300 LED combines vivid six-color prints (plus white or primer) of the highest quality with extreme productivity and cutting-edge automation.

Contacteer ons

Een vraag voor ons? Vul onderstaand formulier in en we helpen u zo snel mogelijk.

 
*
*
*
 
*
*
*