Singapore Press Holdings Ltd (SPH) kiest voor Agfa Graphics als partner voor digitale pre-press

SPH, Het grootste media bedrijf in Zuid-Oost Azië, vervangt zijn volledige analoge pre-press door een violet computer to plate systeem van Agfa Graphics. SPH installeert zo één van de grootste CtP configuraties voor kranten in de wereld .

  • Persbericht
  • Singapore, Mortsel - België
  • januari 29, 2010

Agfa Graphics kondigt vandaag aan dat het met Singapore Press Holdings Ltd (SPH) een overeenkomst heeft getekend om de productie van drukplaten in het drukcentrum van SPH in Signapore volledig te moderniseren.

In de komende maanden zal Agfa Graphics 10 snelle :Polaris XCV-S belichters installeren. Bij de installatie horen ook geautomatiseerde pons- en buigmachines van Glunz & Jensen en een centraal online sorteerstation. De overeenkomst omvat ook de belevering met :N92v violet photopolymeer platen gedurende twee jaar.

SPH Print Centre heeft naast 4 lijnen KBA commander drukpersen, nog eens 4 installaties met ColorLiner drukmachines in twee gescheiden drukzalen. De CtP systemen zullen beide zalen bedienen en vervangen de huidige CtF installaties (plaatbelichting via film).

Volgens Anthony Cheng, Executive Vice-President voor Productie bij SPH is de selectie van de leverancier van een CtP installatie gebaseerd op de resultaten van een eigen evaluatieproces dat de voor- en nadelen van de verschillende systemen onderzoekt. "Agfa kon onze verwachtingen het best inlossen en kwam ook met het interessantste totaalpakket voor dit grote project. We vertrouwen dan ook op het engagement van Agfa Graphics op lange termijn."

Volgens Tim Van den Bossche, President Asia bij Agfa Graphics, is SPH Print Centre één van de meest complexe installaties in de krantensector. "17 verschillende titels in 4 talen is enorm. Daarenboven staat SPH bekend voor hun hoge verwachtingen op het gebied van kwaliteit en ondersteuning. Een eer dus om als partner te zijn geselecteerd. Het bevestigt ook dat onze strategie, die gebaseerd is op kostenefficiëntie en technologische voorsprong, werkt in de markt."

Over Singapore Press Holdings Ltd (SPH)

Singapore Press Holdings Ltd (SPH) is de grootste Media Organisatie in Zuid-Oost Azië, die informatie verdeeld in meerdere talen en langs verschillende media. SPH geeft 17 krantentitels uit in 4 talen en in totaal meer dan 100 magazines, voor Singapore en de omliggende regio. Dagelijks wordt één van hun publicaties gelezen door 3 miljoen mensen m.a.w. 79 percent van de bevolking van 15 jaar of ouder. De internet edities van de grootste SPH kranten kunnen rekenen op meer dan 150 miljoen hits en 9 miljoen unieke bezoekers per maand.
SPH investeert ook in 'outdoor advertising' en nieuwe media zoals televisie met onderandere nieuwe initiatieven bij AsiaOne, omy, rednano.sg, ST701, STOMP en The Straits Times RazorTV.
Meer informatie vindt u op de website www.sph.com.sg.

Signing Ceremony: foto 1

Van links naar rechts :
Lim Swee Yeow (Assistant Vice President, Production, SPH)
Anthony Cheng (Executive Vice President, Production, SPH)
Ray Cheng (Sales Director, Agfa Asean)
Marc Op de Beeck (Senior Vice President, Agfa Graphics).

Signing Ceremony: foto 2

Van links naar rechts :
Ray Cheng (Sales Director, Agfa Asean)
Anthony Cheng (Executive Vice President, Production, SPH)
Marc Op de Beeck (Senior Vice President, Agfa Graphics)
Tim Van den Bossche (President Asia, Agfa Graphics).

PDF Document Download Word document Toon beelden

Paul Adriaensen
Public Relations Manager
Septestraat 27
2640 Mortsel - Belgium
tel:++ 32 (0) 3 444 3940
press.graphics@agfa.com