Agfa Graphics focust op workflow tijdens ISA Sign Expo 2015

  • Persbericht
  • Mortsel, Belgium
  • 3 april 2015 10:00 CET

Met workflowoplossingen die speciaal ontworpen zijn voor de grootformaat sign- en displaymarkt legt Agfa Graphics de nadruk op automatisering en functionaliteit om de systeemproductiviteit en de ROI te verbeteren, evenals de creativiteit te verhogen.

Al vele jaren speelt Agfa Graphics een toonaangevende rol in de grafische en creatieve industrie met innovatieve workflowoplossingen. Het bedrijf heeft die oplossingen nu uitgebreid naar grootformaat- en inkjetsystemen en past zijn kennis van de workflow ook toe voor de sign- en displaymarkt. De automatiseringsoplossingen en -technologieën die de ROI en productiviteit verhoogden in commerciële drukkerijen zijn eveneens geïntegreerd in de magische inkjetprinters van Agfa Graphics.

Zowel productiemedewerkers als commerciële medewerkers begrijpen en waarderen de voordelen van een geautomatiseerde workflowoplossing zoals Asanti van Agfa Graphics. Ze erkennen het nut ervan en zien in dat klanten hun productiviteit kunnen verhogen door hun workflow te automatiseren.

“Workflowsoftware verhoogt de efficiëntie van het drukproces, zorgt voor tijdsbesparing en laat printsystemen hun volle capaciteit bereiken. Dat brengt kostenvoordelen met zich mee," zegt Andy Grant, Global Head of Software bij Agfa Graphics. "Drukwerk wordt alsmaar complexer met striktere deadlines en dalende marges. Als drukkers zien dat hun kleuren levendig en meteen goed zijn, of dat ze hun tijd beter kunnen beheren met de geautomatiseerde verwerking van bestanden, beseffen ze dat dit hun bedrijf alleen maar voordelen biedt."

Over de workflowoplossingen van Agfa Graphics

Asanti van Agfa Graphics brengt verschillende taken zoals bestandsverwerking, kleurenbeheer, rippen en preflighten, die vroeger door meerdere softwareoplossingen werden uitgevoerd, samen in één enkele, op PDF-gebaseerde workflow. Asanti biedt nu ook een volledige en betaalbare productiehub voor de sign- en displaymarkt. Zijn ingebouwde kleurenbeheer is uniek; het vertrekt vanuit het concept van de productiemethodes van de printer en is uiterst gebruiksvriendelijk. Het garandeert een consistente kleurkwaliteit met minimale inspanningen.

Asanti is aangevuld met Asanti StoreFront, een web-to-printoplossing, en is geïntegreerd met snij- en afwerkingssystemen. Asanti StoreFront verwerkt binnenkomende orders via het Asanti-dashboard voor een foutloze en tijdsbesparende productie. Dankzij de automatische prijsberekening op basis van het type en de grootte van het medium en de afwerkingsvereisten, zoals ringen of laminering, is dit een perfecte oplossing voor de sign- en displaymarkt.

Commerciële en hybride drukkerijen die zowel commerciële als grootformaat signs en displays produceren, gebruiken nu de nieuwe Apogee 9, die ook is uitgebreid met specifieke features/functies voor grootformaatdruk. Apogee 9 fungeert als productiehub voor grafische reproductie en biedt nog meer voordelen om de workflow te vereenvoudigen, relaties uit te bouwen en taken te automatiseren.

Agfa Graphics demonstrates Asanti workflow, the beating heart of wide-format production, at FESPA 2014  jpg (679 KB)

PDF Document Download Word document

Paul Adriaensen
Public Relations Manager
Septestraat 27
2640 Mortsel - Belgium
tel:++ 32 (0) 3 444 3940
press.graphics@agfa.com